• Методи на плащане

    Методи на плащане
  • Надеждни доставки с Еконт
  • Намалена цена
Червена боровинка листа - 30 гр.
  • Червена боровинка листа - 30 гр.

Червена боровинка листа - 40 гр.

Рейтинг 

произход: България bulgaria.png

2,33 лв.
1,42 лв. Спестявате 39%
Количество
In Stock

By buying this product you can collect up to 1 loyalty point. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 0,03 лв..


Описание

Описание: Вечнозелен малък полухраст (прил. 100), висок до 40 см, с изправено стъбло. Листата са елипсовидни, целокрайни, кожести, отгоре тъмнозелени, отдолу светлозелени с тъмни точици. Цветовете са звънчевидни, белдорозови и са събрани в групи. Плодовете след узряване са червени сочни ягоди. Цъфти през първата половина на лятото. 

Разпространение: Расте по каменливи поляни и из иглолистните гори на Централна и Западна Стара планина, Родопите, Рила и Витоша. Употребяема част. За  лечебна цел се събират листата(Folia Vitis-idaea), които след изсушаване са овално елипсовидни,  с подвит надолу ръб и с тъмни точици (жлези) по долната  повърхност. Събират се преди или пo времe на цъфтенето, като се отрязва с нож или сърп облистената надземна част, суши се, след което се отделят листата чрез изчукване. 

Химичен състав: Съдържат около 6% арбутин, следи от хидрохинон, около 8% катехинови танини, флавоноидните вещества кверцитрин, хиперозид, изокверцитрин и др., урзолова, хлорогенова и кафена киселина, витамин С. Поради наличие на дъбилни вещества от катехинов тип листата на червената боровинка се понасят по-добре от тези на мечото грозде, но са с по-ниско съдържание на арбутин. 

Действие и приложение: Листата на червената боровинка се използуват при възпаление и камъни в пикочните пътища като пикочогонно и протизовъзпалително средство. 

Начин на употреба: Прилага се отвара от 3—4 чаени лъжички нарязани листа в 250 см3 вода, които се варят 15 мин. Изпива се на порции за  1 ден. 

Подробности за продукта
Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете свой отзив

Червена боровинка листа - 40 гр.

Червена боровинка листа - 40 гр.

произход: България bulgaria.png

Напишете свой отзив
Вижте също и:
В следната категория има още 8 продукта:

Hellmann's Цезар сос - 1 л

Отзив(и): 0

Класическата комбинация от пармезан и аншоа оживява в този сос. Освен в традиционното употреба в салата Цезар използвайте като дресинг в сандвичи с пиле или риба.

Цена 14,99 лв.
Още
Няма достатъчно продукти в наличност

Последвайте ни във Facebook