• Методи на плащане

    Методи на плащане
  • Банер

  • Бързи доставки със Speedy
  • Надеждни доставки с Еконт
Бял боб - 500 гр
  • Бял боб - 500 гр

Бял боб - 500 гр

Рейтинг 

произход: България 

2,69 лв.
Количество
Няма достатъчно продукти в наличност

By buying this product you can collect up to 2 loyalty points. Your cart will total 2 points that can be converted into a voucher of 0,06 лв..


Описание

Фасулът е биологичен вид, растение от семейство Бобови (Fabaceae). Пренесен е в Европа по времето на Великите географски открития. Отглежда се като домашна култура за прехрана по целия свят.

Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда практически навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен с една от експедициите на Христофор Колумб. Заради високия добив от едно растение и лесното му отглеждане се разпространява до края на 16 век в цяла Европа и европейските колонии в Африка.

Сухоустойчив, с тънка обвивка и много добра варимост. Сварява се за 125 минути.

В последно време, бобът е една от „преоткритите“ храни особено за тези, които постят, избягват глутена или просто искат да повишат протеиновия си прием през деня. Той е много подходяща храна и за бременни, заради високото съдържание на фолиева киселина, желязо, калий и селен. Чувството за ситост и пълнота в стомаха, които оставя, се дължат на комбинацията от протеини, фибри и високо съдържание на вода. 

Малко известен факт е, че предварителното накисване не само намалява времето за варене и придава гладка текстура но зърната, но и намалява с 5 до 10% захарите, провокиращи подуването и неприятните храносмилателни усещания, с които е известен бобът. Друг превантивен метод е добавянето на алкален агент към (сода) към водата за накисване, както и определен тип подправки – анасон, кориандър, кимион -  по време на готвенето. 

Най-типичният представител на варивата - белият боб е толкова характерен за българската кухня и толкова разпространен във фолклора, че почти не можем да си представим народна приказва без негово „участие“.

Подробности за продукта
Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете свой отзив

Бял боб - 500 гр

Бял боб - 500 гр

произход: България 

Напишете свой отзив
Вижте също и:
В следната категория има още 8 продукта:

Последвайте ни във Facebook