Всички най-продавани
  • Банер

  • Бързи доставки със Speedy
Плод глог билка - 50 гр.
  • Плод глог билка - 50 гр.

Плод глог билка - 50 гр.

Рейтинг 

произход: България bulgaria.png

1,58 лв.
Количество
In Stock

By buying this product you can collect up to 1 loyalty point. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 0,03 лв..


Описание

Описание: Разклонено дърво или храст. Цветовете са бели, събрани в щитовидни съцветия. Цветът е правилен, с по 5 чашелистчете и венчелистчета. Плодът е червен, топчест, месест с една костилка. Цъфти през пролетта 

Разпространение: Расте из горите и храсталаците на цялата страна до 1500 м надморска височина. 

Употребяема част: Използват се листата с цветовете или само цветовете, или плодовете. 

Съставки: Главните действуващи вещества са флавоноидите хиперозид, кверцетин, витексин и др. — общо над 15 на брой. От другите фенолни съединения се съдържат кафена и хлорогенова киселина, един левкоцианидин, както и катехини.

Действие: Заболявания на сърдечно-съдовата система. Засилва енергията на сърдечните съкращения. Успокоява сърцето. Действа разширяващо върху кръвоносните съдове и подобрява кръвоснабдяването на сърцето и на мозъка. Умерено снижава повишеното артериално налягане. Има свойството да успокоява централната нервна система. Понижава съдържанието на холестерол в кръвта. 

Приложения:

- при леки форми на хипертония, сърдечни неврози, гръдна жаба, атероскрероза 

- при безсъние, нервна възбуда 

- при повишена функция на щитовидната жлеза 

Начин на употреба: Прави се запарка от глогов цвят, като 1 супена лъжица дрога се залива с 250 см3' вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно. В аптеките се приготвя и отпуска глогова тинктура (1:5), от която се взема по 20 капки 2—3 пъти дневно. У нас е създаден препарат от глог, наречен кратемон, който се прилага за лечение на коронарна болест.

Подробности за продукта
Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете свой отзив

Плод глог билка - 50 гр.

Плод глог билка - 50 гр.

произход: България bulgaria.png

Напишете свой отзив
Вижте също и:
В следната категория има още 8 продукта:

Последвайте ни във Facebook