fbpx

Джейсън Стейтъм има специален дневник, където изчислява дневния си прием на калории.Той внимава, какво похапва и гледа да не поглъща повече от 2000 калории на ден.

Споделя:

“Преди не ми дремеше за калориите. Ябълка? Тя е здравословна и изяждах по 5. Банан? Хапвах по цяла чепка. Но сега е различно. Записвам си прилежно всяко хранене”.

Истинската страст на звездата си остава гмуркането. В продължение на 12 години той е бил член на британския национален отбор по гмуркане, а през 1992 г. става 12-ти на Световното първенство по гмуркане.

Стейтъм поддържа формата си непрекъснато, а за всяка нова роля преминава през различна седмична фитнес програма.

Твърди , че за перфектното тяло освен хранителният режим е важно и отношението към тренировките. „Аз твърдо вярвам в отношението към работата“. „Някои хора просто нямат необходимото желание за тренировки, те заслужават само и единствено да бъдат изритани от залата. Вижте, вие сте тук за да тренирате, така че нека да започваме! Вашите тела са като динамит… Можете да го докосвате с върха на молива цял ден, но никога няма да го накарате да избухне. Но ударите ли го сериозно с чук само веднъж, БУМ! Това е. Бъдете сериозни, влезте в залата, разбийте мускулите си за 40 минути, вместо да си губите времето за час и половина. Удоволствието е много по-голямо.“

Стейтън е почитател на смесените бойните изкуства и смята, че непрекъснато трябва едни умения да се усъвършенстват.

Съветва хората да имат своите малки тренировки и навсякъде.

Дори, когато Джейсън Стейтъм разполага с много малко време преди сцена или кадър напр. 20 мин, той има разработена бърза тренировка без уреди, която му помага да поддържа формата си. Тя му е споделена от неговия добър приятел и шампион в ММА, Бас Рутен. „Тренировката ми включва серии от удари по определен образец като например: 1 – ляв прав удар, 2 – ляв-десен, 3 – ляв-десен-ляво кроше и т.н.“ С увеличаването на числото се увеличава и броя на ударите в една комбинация, като те отговорят на номера на числото (1-1, 2-2…). „Вие можете да изпълнявате тази тренировка навсякъде, както го правя и аз“ – споделя актьорът.

Джейсън Стейтъм е като прожинка, рядко бихте го видели да стой на едно място спокойно. Винаги кипи от енергия и уплътнява времето с някое и друго упражнение в движение.

Обича да прави коремни преси.

„Аз правя по 500 коремни преси всеки ден, в различните им вариации. Обичам повдигането на изпънати крака от вис, тъй като така заздравявам своите бедрени сгъвачи, а заедно с това и горната и долната част на корема ми.“

Харесва да използва собствено си тегло. „Аз скачам на въже, след това правя клекове с преминаване в позиция за лицеви опори, постепенно усложнявам нещата с бързи, след което започвам да правя скокове „Звезда“ (с разпъване на ръцете и на краката, при което тялото изглежда като звезда), лицеви опори, скокове със свиване на коленете към гърдите и степ ъп. Когато правя лицевите опори, спускането ми надолу е бавно, а връщането в начална позиция е експлозивно.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.