fbpx

Необходими продукти:

За блата:

250-300 гр. орехи (количеството наистина може да варира, ако е под 200 гр. ще стане по-тънък блат, той и без това е тънък)

4 с.л. мед

1 пакет ванилия

2 щипки сол

2 с.л. кокосово/краве масло

Орехите се смилат на малки парченца, внимавай да не прекалиш с меленето, защото орехите си пускат мазнината и тестото става на вид по-мазно. Също мели се на малки интервали, отново за да не си пуснат мазнината. Може да са по-ситно или по-едро смлени, и с двете става вкусно, но моето предпочитание е за по-едро смлени. Добавят се останалите продукти и се миксира докато се получи тесто. С пръсти се притиска тестото към дъното на форма с отделящи се стени.

За крема:

180 гр. тиквички обелени, нарязани

150 мл бадемово масло

3 с.л. лимонов сок

3 с.л. мед

2 фурми

1 ванилия

2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Тиквичките се слагат в робота и се пасират докато стане гладка каша. След това се добавят лимовия сок, меда, фурмите (без костилките), ванилията, солта – смила се докато стане много фина каша. Накрая се добавя бадемовото (от кашу) масло, отново се миксира до гладка каша. Изсипва се върху блата и се слага във фризер/камера за 1 нощ. Внимавай формата да не е под наклон! Сервира се директно от фризера, като можете да гарнирате и с топка сладолед.

Да ви е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.