fbpx

Акупресурните точки са възлови точки по енергийните пътища. Ако върху тях се окаже натиск, кожата предава този импулс към вътрешните органи, където той „разбива” блокиралата застояла нездравословна енергия. Освен че прогонва болки всякакви, акупресурата подпомага по-доброто оросяване на кожата и успокоява нервната система

Колко време се натиска една точка? Сами можете да прецените. Как? Ако имате чувството, че трябва да преустановите акупресурата, направете го – тялото само ще ви даде най-точен сигнал, че не може да се справи със зададените от вас (чрез натиска) промени. Не всички хора реагират еднакво на натиск. При някои болката изчезва още по време на самото натискане на точките. На други им е нужно повече време.

Акупресура можете да я прилагате веднъж до два пъти на ден ако почувствате нужда обаче, не вреди да работите и още няколко пъти през деня върху определени точки (особено ако лекувате настинка или грип). Концентрирайте се върху точката. Насочете вниманието си върху точката, която натискате. Така ще подпомогнете оздравителния процес.

Натиснете лечебните точки с палеца или ги пощипвайте с палеца и показалеца с постоянен натиск. Вижте картинката на която ясно е показано, коя точка за кой орган отговаря. За да се постигне оптимален резултат, повторете същото действие и на двете ръце.

Ако масажирате точките, отговарящи за слънчевия сплит, надбъбречната жлеза, хипофизата, шията (щитовидната, лимфната система) органите за репродукция и мозъка, освобождавате ендорфини, който ускорява обмяната на веществата, подобрява и функциите на мозъка. Нужни са по 50 притискания на всяка ръка на нужните точки (повтаряйте това през целия ден).

Sale!
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

3.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

4.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

5.99 лв.
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

4.99 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.