fbpx

Био храните не са само актуална тенденция в пазаруването и храненето. Има няколко значителни причини да изберем точно тях.

– Биологиченото земеделие нанася значително по-малко вреди на околната среда. Щади се водата и не се замърсява почвата. Като цяло влияе дори върху ефектна на глобалното затопляне.

– Био храните не са генно модифицирани. При био стандартите ГМ култури и съставки са строго забранени.

– Био храните не съдържат вредни съставки от типа на овкусители, изкуствени подсладители, замърсители и консерванти, които се свързват с множество здравословни проблеми.

– Смята се, че био храните дори помагат в борбата с килограмите, защото не съдържат пестициди, които по принцип се свързват с мазнините. Веднъж абсорбирани от организма, пестицидите могат да останат в тялото завинаги. Над 350 химични вещества могат да бъдат складирани с телесните мазнини.

– Стандартите за биологично животновъдство забраняват използването на антибиотици, хормони на растежа и генно модифицирани ваксини. Това не положително само в здравословна насока, но също така етикетите, указващи, че животните са хранени на пасище (т.е. не са затворени) означава и това, че животните са третирани по по-хуманен и етичен начин.

– Био плодовете и зеленчуците съдържат 40% повече антиоксиданти от обикновените, а био млякото – около 90% повече антиоксиданти от другото.

– Био храните съдържат повече полезни минерали като желязо и цинк, които са решаващи в ранното развитие на децата.

Sale!
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

3.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

4.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

5.99 лв.
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

4.99 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.