fbpx

Сухата кожа създава доста неприятно усещане. Това усещане се получава, тъй като тя не отделя достатъчно мазнини които да я правят еластична и това води до напукване, нацепване, лющене, зачервяване и т.н. За да се запази свежа здрава и красива, с добър тен се изисква не малкото полагане на ежедневни грижи.

Много е важен подбора на измиващи средства и козметични препарати които се ползват. 

Прилагането на билково маски и лосиони тонизира, освежава и заглажда сухата кожа, като премахва лющенето. Кожата става сочна, гладка и нежна.

Билкови маски:

  1. В равна пропорция се взимат ситно нарязани или смени билките –  маточина, мента, мащерка, лайка и подбел. Размесват се и от получената смес се отделят 4 чаени лъжички, към тях се добавят две чаени лъжички ленено брашно. Добавя се вряла вода, докато се получи топла каша. Маската се нанася докато е топла, преседява на лицето за 20 мин. след което се отмива.
  2. Една чаена лъжица ситно нарязан копър се размесва с една чаена лъжица зехтин, добавя се овесено брашно, до получаване на каша. Маската се нанася на дебел слой, след което преседява 20 мин. и се отстранява.

Билково лосиони:

  1. Две супени лъжици розмарин се заливат с 300 мл. вряла вода, оставят се да киснат 1 час, след което запарката се прецежда и с полученият лосион се обтрива лицето след всяко миене.
  2. Смесват се по една чаена лъжичка листа от джоджен, цветове от лайка, жълт кантарион и липа. Заливат се с две чаени чаши вряла вода и се оставят да преседят 1 час. След като запарката преседи се оцежда и към сместа се добавя една чаена лъжичка глицерин. Тъй като глицерина е маслоразтворим, а запарката водна е важно преди нанасяне лосиона грижливо да бъде разджуркан след което с памучен тампон след измиване на кожата можете да обриете лицето.
Sale!

Зърнени и мляни

Кимион млян 50g

Original price was: 4.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!
Original price was: 7.99 лв..Current price is: 6.99 лв..
Sale!
Original price was: 3.99 лв..Current price is: 2.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

Original price was: 6.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

Original price was: 7.99 лв..Current price is: 5.99 лв..
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

Подправки

Дафинов лист 100g

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 7.99 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.