fbpx

18.12.2018 всякаш беше вчера…Все още си спомням тази дата. Това беше денят, в който прекрачих прага на магичната пустиня Wadi Rum, намираща се на 60 километра източно от гр. Акаба (Йордания). Всичко беше изключително запомнящо!

Шофирайки с колата, пред нас се изправи гледката на сградата, пред която трябваше да спрем, да вземем багажа си и да се качим в специалния сафари-джип. Посрещна ни гостоприемен бедуин, който ни закара до неговата къща, където хапнахме вкусен традиционен обяд – ориз със зеленчуци и месо. Все още помня вкуса на това ястие – съчетание между нетрадиционни за нас подправки, ориз, зеленчуци и месо =) . 

След като приключихме с обяда, возейки се върху джипа, започна нашето сафари из пустинята, където са снимани десетки филми, част от които е и “Star Wars: The Rise of Skywalker” (премиерата му предстои през декември тази година)! =) Разгледахме забележителностите из пустинята, карахме сноуборд из финия пустинен пясък и се наслаждавахме на страхотната гледка! =) Следващата спирка беше нашият дом за следващите 24 часа – традиционна бедуинска къщичка в пустинята. За вечеря опитахме традиционна бедуинска храна – отново ориз с месо и зеленчуци, но този път – готвено под земята =) . Пишейки този разказ…огладнях =D.

И ако мислите, че ще пропуснем да се насладим на звездите през нощта…жестоко сте се излъгали 🙂 . Легнахме си към 23ч. и 3 часа по-късно се събудихме, грабнахме фотоапаратите (и одеялата, защото температурата в този момент беше -5 градуса =D ) и заснехеме звездите, любувайки се на тази приказна гледка! Час и половина по-късно…се отправихме към леглата, но…не за дълго – станахме сутринта, за да се полюбуваме и на магичния изгрев. 

И така, малко недоспали, закусихме, взехме си багажа и се отправихме към последното приключение в пустинята Wadi Rum – яздихме камили!

Магичната пустиня Wadi Rum ще остане завинаги в сърцето ми! 

Надявам се, че скоро ще се върна пак там!

=)

Sale!

Зърнени и мляни

Кимион млян 50g

Original price was: 4.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!
Original price was: 7.99 лв..Current price is: 6.99 лв..
Sale!
Original price was: 3.99 лв..Current price is: 2.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

Original price was: 6.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

Original price was: 7.99 лв..Current price is: 5.99 лв..
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

Подправки

Дафинов лист 100g

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 7.99 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.