fbpx

Роденият в Кнентъки Джон Кристофър Деп има брат и две сестри, една от които днес е негов мениджър. Докато Джони е малък, семейството им се мести често, преди да се установи в Мирамар, Флорида. Когато е на 15 години, родителите му се развеждат, а той го приема тежко и залита към вандалски прояви и наркотици. Година по-късно напуска училище с мечта да стане рок музикант.

Джони свири и пее в няколко местни групи, а на 20 се жени за гримьорката Лори Ан Алисън, която е с 5 години по-възрастна от него. Именно тя е „виновна“ за срещата, която ще промени завинаги съдбата на Джони Деп – с колегата му Никълъс Кейдж, който вижда актьорския му потенциал и му помага да получи прослушване. Така се стига и до дебюта на Деп в нискобюджетния филм на ужасите „Кошмар на Елмстрийт“. Оттам нататък пътят пред него е ясен, а незабравимите образи, които пресъздава на големия екран, се редят един след друг.

Джони Деп е от актьорите готови максимално да се преваплатят в ролите си, дори и с цената на драстични външни промени. За да бъде различен и запомнящ се във всеки образ актьорът се подлага на дълги диети, тренировки, хранителен режим и тежък грим. Джони ставал неузнаваем, след като се е гримирал. Дори за последната си роля, отслабва драстично и прилича на скелет.

Героите на Джони Деп винаги са малко извън социума,избира ги различни, извън контекста и отвъд правилата на всеобщата конвенция за реалност. Те са смахнати, нестандартни, неориентирани, търсещи, тревожни, недоволни… Подобни неуловимост, впечатлителност и бягство от клишето често са важна съставка за една популярна личност. 

Актьорът е  в състояние да поддържа фигурата си с помощта на разнообразни тренировки и специална храна.

Без значение колко забързан и натоварен график има, Джони Деп не пропуска да посети фитнес залата минимум 3-4 пъти в седмицата. Неговите тренировки са насочени основно към повишаване на гъвкавостта на тялото му и прави много серии лицеви опори, клекове, лег, вдигане на гири.

Джони Деп  вместо да яде всичко, което иска, той умело ползва здравословен и балансиран режим на хранене. Неговата диета  се състои от продукти, като бяла риба, пилешки гърди, извара, зелени зеленчуци, соеви продукти и т.н. В последно време се носят слухове, че е станал веган и похапва по 6 пъти на ден. Разбира се, приема протеинови добавки, за да пази своята младежка фигура. В същото време изкушението, на което не устоява е пица и италианска храна. Това е единственото което му липсва, когато се подготвя за нова роля, споделя той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.