fbpx

Папа Франциск  е изключително семпъл и скромен човек. Посланик на мира и любовта в истинският смисъл на думите.

Менюто му на родна земя се пазеше в дълбока тайна през цялото време, но въпреки това сестрите от манастира на францисканките “Света Елисавета” в град Раковски, споделиха предварително,  че , Светият отец ще хапне скромно, както прави и във Ватикана.

За ястията Негово Светейшество  си послужил с прибори, използвани от предшественика му папа Йоан XXIII.  Четири сестри мисионерки са гощавали папата в салона на манастира с ястия с български пресни зеленчуци и кисело мляко. Във Ватикана папата консумирал, плодове, месо и зеленчуци отгледани само във Ватиканската ферма и тук сестрите приготвили по подобен пример ястия с продукти отгледани само в манастира. Оказа се също, че Светият Отец познава нашето кисело мляко от дете. Баба му купувала в специална аптека в Аржентина бактерия на прах, за да му прави българско кисело мляко и му разказвала за страната от която идва тази бактерия и това е една от любимите му храни.

За ястията на високопоставените гости също се погрижи и известният наш готвач шеф Манчев. Неговото майсторко меню включваше страхотно ризото с морски дарове,  свинско печено с пюре и сос от трюфел, салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.