fbpx

Водата е първият елемент на живота и хората трябва да издирят най-хубавите извори и оттам да си носят чиста, прясна вода.

Варовитата вода няма магнетическа сила.

Водата, която пиете, не трябва да е варовита. Твърдата вода остава много утайки.

Когато излизате на разходка, избирайте за пиене води, които имат южно изложение те са здравословни, пълни с енергия. Никога не пийте вода, изложена на север, защото енергията й е положителна.

Ако ние знаем де се намират най-хубавите извори, трябва да я донасяме оттам, даже и ако те са на разстояние 510 км. Съвременните хора не знаят каква сила се съдържа във водата.

Чистата изворна вода освежава и обновява човека, възстановява силите. Вземайте си чиста, изворна вода за пиене, макар и от далечно място. Водата е като дете обича да я носят.

Хубаво е човек да ходи на някой хубав извор и оттам, колкото и да е далече, да носи вода.

Носенето на вода от чисти извори обновява и укрепва човешкия организъм.

Ако искате да бъдете здрави, носете по две стомни вода, поливайте цветята, плодните дървета, пийте бистра, изворна вода. Вие се срамувате да носите вода, и боледувате. Не носете тежки съдове, най-много по три килограма за едната ръка и три за другата. Вечерно време ще носите вода, щом се срамувате да не ви се смеят.

Ако имате ревматизъм, препоръчвам ви да носите по три пъти на ден вода от един километър далеч. Носете вода с две стомни, или с кобилица на рамо, но тежестта да е еднакво разпределена от двете страни.

Който има развален стомах, да направи следното: да си купи две стомни и с тях да ходи за вода, с която да полива по 20-30 дръвчета, било в градината си, било в някоя близка гора. Ако продължава да прави това една-две години, той абсолютно ще излекува стомаха си.

Който страда от сърце, или кръвообращението не е правилно, на него препоръчвам следното: в продължение на една година, като ходи на разходки из планината, да почиства изворчета или малки рекички.

Ако човек пие вода, която дълго време е била изложена на въздуха, т.е. която е стояла в стая или в нечиста атмосфера, тя може да разстрои храносмилането, а оттам и кръвообращението. Обаче пие ли човек вода от чист планински извор, той възприема нейната жизнена енергия, която се отразява благоприятно върху неговия организъм.

Колкото водата е по-чиста, толкова и храносмилането става по-правилно и умът става по-свеж.

Росата да се събира в шишенца и да се запечатва с восък, за лекуване да се събира. Сутрин рано при абсолютно ясни дни, когато Луната се пълни през май и юни.

Никога не бършете очите си с твърда кърпа, по възможност копринена и много мека да бъде. И сълзите попивайте с такава кърпа. Ако много плачете, не пускайте сълзите, тази скъпоценна, лековита течност да пада безразборно на земята. В шишенца ще ги събирате и с тези капки ще се лекувате от ревматизма, от бъбречна болест, от захарна болест, от склероза. Склерозата произтича от големи безпокойства къщата не била хубава или недоправена, че столът не е удобен и хубав, че креватът бил лош и все от този характер са нещастията ви.

Когато водата възври, в нея става разширение, и праната, магнетизмът в нея става по-свободен и по-лесно може да се възприема от човека.

Водата, която пиете, трябва да е чиста, да е завряла на тих огън, не да е нагрявана с електрически уреди, пуснати в нея. Водата щом заври, да се махне от огъня. Нагрявана ли е с нагревател, тя ще прилича на мляко без каймак, маслото му е взето.

Една вода ще я стоплите толкова, че да не се изпарява, изпарява ли се, нейната сила изчезва. Най-добре е да се махне от огъня в момента на вренето.

В момента на вренето трябва да махнете от огъня завиращата вода. Една вода, колкото повече се вари, толкова повече земни вещества отделя от себе си.

Ще вземете чиста изворна вода, ще я турите върху силен огън и в съд от злато, и ще я варите, когато Слънцето изгрява, или когато е на зенита. Това не е суеверие.

Днес човек трябва да пие най-малко литър или литър и половина вода. Някой мисли, че една чаша вода дневно е достатъчно. Това е извънредно малко. Пий всякога чиста вода без никакви примеси.

Ще пиете чиста вода и то на гладно сърце от 100-150 грама на глътки. На ден ще изпивате от 1/2 до 1 кг вода, от която да извадите необходимата вода за вашите артерии.

За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която, от една страна, е нужна за смекчаване на храната, а от друга за промиване на вътрешните органи. Каквото е значението на водата в Природата, такова е значението й за организма. Никаква реакция не може да стане без вода. За всеки организъм е точно определено колко вода трябва да употребява всеки ден. При това водата, която употребява, трябва да бъде доброкачествена. Ако наблизо няма хубава вода, човек трябва да отиде на два-три километра разстояние от дома си, но непременно да намери чиста, доброкачествена вода. Като не може да си достави доброкачествена вода, човек се оправдава с нямане на време. Нищо не е в състояние да оправдае човека. Има ли желание човек да направи някакво добро за себе си или за ближните си, времето за него се продължава. Не желае ли да направи някакво добро, времето му се скъсява.

Ако пиеш вода повече, отколкото трябва, ще пострадаш, ако пиеш по-малко, пак ще пострадаш.

Ако знаете как да пиете врялата вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90% от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат.

Човек трябва да пие повече вода и да я обича.

Не бързай да изпиеш цялата чаша с вода наведнъж. Вземи една глътка, подръж я в устата, докато се постопли. После вземи втора, трета, ще пиеш винаги, каквото и да е, на глътки.

Пий водата бавно, на глътки и благодари на Бога за това велико благо.

Ще вземеш чашата с вода, ще я погледнеш, ще я приближиш до устните си и ще приемеш с устата си само една глътка. Докато я пиеш, ще мислиш само за нея. Само така водата пречиства организма. Само така тя внася Божественото благо в човека. Ще приемеш водата вътрешно за пречистване. Съвременните хора правят водни бани външно, но резултатът им е слаб. Ако човек не прави редовно всеки ден по 3 пъти сутрин, на обед и вечер по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена. Както възприемате водата, така ще възприемате светлината и въздуха. Това значи да бъдете здрави, разположени, доволни.

Българинът често страда от стомах, една от причините е, че става нощем и пие студена вода, не на глътки, а наведнъж, после по време на ядене пак пие вода. Водата трябва да се пие гореща, на глътки и никога по време на ядене или веднага след ядене.

Който пие вода от ръката си, а не направо от извора или чешмата, не се простудява.

Сутрин, като станете от сън, измийте добре лицето си и в дясната ръка сипете малко вода, която ще изпиете на глътки, на седем глътки. Това ще правите 7 сутрини на ред, т.е. една седмица. Малък е този опит, но ценен. Така ще опитате силата на енергиите, които възприемате чрез ръката си.

Вашият глас зависи от белите дробове и ларинкса, затова никога не пийте много студена вода, нито да пиете топло, после студено и обратно. Люто, кисело, солено и студено ще избягвате. Яжте повече сладки храни. Гласът зависи и от Любовта. Хора без Любов са безгласни.

Водата, която ще пиете, да няма прашинка.

Поне един час след ядене може да пиете вода, ако искате да сте здрави.

Никога не пийте вода веднага след като сте се нахранили, нека минат поне 40-50 минути и тогава пийте, но на глътки, не изведнъж.

След плодове никога не пий нито студена, нито топла вода. Преди ядене може да пиеш вода, но веднага след ядене не се позволява. Ако не спазваш това правило, ще страдаш.

По време на ядене не пийте вода. Много нездравословни състояния произтичат от лошото пиене на вода. Винаги пийте водата на глътки. Във водата се крият хранителни вещества и жизнена енергия, която поддържа организма.

Лятно време пийте чиста вода с малко солчица, тя ще даде малко равновесие, а непотребната сол се изхвърля навън. Солите са потребни, за да поддържат организма това е външната страна на една хигиена.

Водата е носителка, добър проводник на здравето.

Природата е поставила милиарди прозорци в човешкия организъм порите, чрез които да прониква жизнената енергия и постоянно да го обновява. Тези прозорци трябва да са винаги чисти и отворени, да става правилна обмяна между външния и вътрешния въздух. Задръстят ли се те с утайки, човек заболява. Порите се отварят и с гореща вода, която предизвиква изпотяване. Магическа сила се крие във водата тя чисти организма, разтваря утайките, добър проводник е на магнетизма. Всеки организъм се нуждае от известно количество вода, която да се задържа в самите клетки, да поддържа неговата влага, иначе е изложен на изсушаване. Без вътрешна влага и външна вода, човек не може да се пречисти от външни и вътрешни наслоявания.

При къпането порите се отпушват само отвън, а отвътре дупчиците им остават запушени. В тялото на човека има около седем милиона пори прозорци, главни отдушници на човешкия организъм. Когато всички пори са отворени, човек е напълно здрав. Отпушването на порите става чрез вътрешно измиване или чрез изпотяване.

Съвременният човек не знае как да пие вода и в какво количество. Всеки организъм се нуждае от известно количество вода, която да се съдържа в самите клетки, да поддържа неговата влага. Изгуби ли влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора обикновено са нервни, сухи, раздразнителни. Без вътрешната влага и външната вода човек не може да пречисти организма си от външните и вътрешните наслоявания. Останат ли тия утайки в организма, те ще станат причина за нежелателни заболявания. Искате ли да не боледувате, дръжте в ума си мисълта за благотворното действие на водата върху организма. Пийте вода съзнателно и не мислете за болести. Дръжте в ума си мисълта за здравето си, за красивото и великото в живота и от нищо не се страхувайте.

Животът е скрит във водата, тя е най-добрият проводник на живота. И когато тя започне да изчезва от организма ви, той изсъхва, кожата също, но след като внесете вода, той омекчава. Онези хора, които по характер са кисели, имат малко вода в организма си. Водата в организма трябва да е в течащо състояние, да е в обръщение.

Натрупването на прах не става само по кожата, а и във вътрешните органи чрез натрупване на киселини, утайки, отрови, става едно вътрешно подпушване на порите.

Водата не е само материал, тя не е само и живот, но тя е високо интелигентна и разумна. Учените за в бъдеще ще обяснят едно от великите й свойства, с което хората ще могат да се лекуват. Много неврастеници страдат от нямане на вода в тях, от суша, изсъхнали са, влагата е потънала дълбоко в пластовете им. У други пък има застояла вода. Водата у тях е жабунясала, защото няма възможност да се разнася из организма им, защото е подпушен.

Хининът пресича треската, но не я лекува. Вместо да употребявате хинин, пийте три дни гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата.

При треска или простуда ще изпиете 1, 3, 5 чаши гореща вода, може и чай, докато се изпотите хубаво. Ще снемете ризата, ще се избършете хубаво. Ще намажете ръцете и краката си с чист зехтин и ще си легнете. И още едно правило: ще вземете очистително (рициново), да се очистят червата от всички ненужни вещества, 1-2 дни въздържание от ядене, след това 3-4 чаши гореща вода, после спаначена чорбица само с водица и малко сол, после и картофена супа.

При температура и неразположение ще пиете гореща вода, докато се изпотите няколко пъти, като на всяко изпотяване ще се преобличате. Дръжте в ума си положителни мисли. Когато казвате: „Утре ще бъда добре“, чрез тези положителни мисли Господ въздействува у вас и ви помага, това е Божественото, което действува у вас. Казвате ли, че положението ви ще се влоши, това е човешкото, което действува у вас. В Божественото всякога работите стават добре. Колкото и да сте зле, всяка вечер пийте топла вода, хубаво лекарство, безплатно и ефикасно.

Ако ви боли корем, можете да направите следното: всяка сутрин да пиете по 10 глътки гореща вода на всеки 5 минути. Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

Ако имате запечен стомах, вземете рициново масло или пийте гореща вода, за да се освободите от затруднението.

Вместо да вземате рициново масло, може в продължение на половин час да се изпият 5-6 чаши гореща вода.

Водата е едно от мощните средства за лекуване. Аз препоръчвам водата да се употребява по една чаена лъжичка на минута. Ако те боли стомах, употребявай в продължение на 3-4 часа по една лъжичка вода на минута, като участвува и мисълта, ще имаш резултати. За опита ще вземеш чиста планинска вода.

За да се лекувате, когато сте болни, ще изпиете 5-6 чаши гореща вода, лъжичка по лъжичка, в продължение на половин час. Може да ви дойде пресилено това, но пък ще се лекувате.

Една голяма чаша гореща вода ще изпиеш, когато си простинал, лъжичка по лъжичка в продължение на половин час, да се изпотиш добре, ще се преоблечеш и всичко минава от горещата вода, всичко, което е запушено в организма ти. Топлината от водата трябва да мине в тялото ти.

Боли те корем. Изпий 2-3 чаши гореща водица, лъжичка по лъжичка.

Горещата вода, като се пие на глътки, чисти нервната система от наслоявания.

Ако те боли глава, ще изпиеш три чаши гореща вода на глътки. След това ще вземеш очистително; като освободиш стомаха си, ще направиш една топла баня и ще си легнеш. В банята ще седиш малко. Боли ли те стомах, непременно и главата страда, и обратно. Човек страда от глава понякога и от недостатъчно кръв в главата в мозъка. Наистина в главата не трябва да има много кръв, но не и по-малко, отколкото е нужно.

Всички тези отлагания, които имате в организма, това са същества, в които има стремеж да отидат нагоре, да обсебят и главата. Тези същества чрез изпотяване трябва да се изхвърлят навън, да се освободи организмът от нечистотиите.

При хълцането ще изпиеш две-три чаши гореща вода или ще дишаш дълбоко. Хълцането се предизвиква от едно малко повдигане на диафрагмата, която е покрив на стомаха, и когато покривът се вдигне високо, подът трябва да се свали малко по-долу. Човек хълца и когато не мисли право.

Чумата се лекува с гореща вода. Болният от чума трябва да се отдели от здравите и на всеки час да му се дава по една чаша гореща вода. Като пие вода, серумът в кръвта, който служи за храна на микробите, се разредява, и те постепенно престават да се размножават. През време на болестта никаква храна не бива да се употребява. Връзката на човека с Бога представя сила, която се отразява върху микробите като електрически светкавици. Така атакувани от двете страни чрез обстрелване и глад, те престават да се размножават и умират. Достатъчно е 24 часа усилена война с микробите на чумата, за да ги заставите да излязат вън от организма. Болестите не са нищо друго, освен война на човека с нисши същества.

Ревматизмът и холерата с вряла вода ще ги гоните два часа преди ядене по една чаша вода вряла да се пие.

По време на чумна епидемия да се пие много вряла вода, тя разрежда серумите, не позволява на микроорганизмите да се размножават, гони изверженията на тези организми, които отравят кръвта. Водата разширява капилярните съдове, дава възможност на кръвта да се разпространява правилно навсякъде. Студената вода свива капилярните съдове.

Инфлуенцата иде, за да отнеме излишния баласт от човешките умове и сърца; дойде ли, пийте гореща вода, яжте варени картофи и не се бойте.

Направете опит да лекувате скарлатината с топла вода. Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, но трябва да знаете как да я възварявате, как да я топлите. Най-сигурното лечително средство за днес е водата. Хининът не струва нищо пред топлата вода.

Ще ви дам едно упражнение за 40 дни. То има резултат, ако не се прекъсва, а се постоянствува. Или ще го правите, или не. В продължение на 40 дни всяка сутрин преди закуска ще изпивате по една чаша студена вода на глътки. Ще пиете бавно, съсредоточено, спокойно, без да бързате. Ще знаете, че велика работа вършите за стомаха си. Ония, които имат стегнати стомаси, ще почувствуват облекчение стомахът ще се регулира. Това упражнение има значение и за каляване на волята. Макар и отдалече да я носите, пийте чиста вода.

Как може да се лекува пиянството? Заставете пияницата да изпива на ден по 2-3 литра вода и той ще се излекува. В процеса на лекуването си той трябва да започне от най-малкото количество вода и постепенно да увеличава: първия ден да изпие една чаша вода, втория ден 2 чаши, третия ден 3 чаши, после 4, 5, 6 чаши, докато достигне до 15-20 чаши на ден. Ако изпълнява тези наставления, в скоро време той ще се откаже от употребата на спиртни питиета. Когато пияницата обикне водата, той ще престане да пие вино и ракия.

Sale!
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

3.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

4.99 лв.
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

5.99 лв.
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

4.99 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.