fbpx

Описание

Маслото от жожоба често се нарича – течно злато. Скептиците могат да се усмихнат на всичко това, но тези, които поне веднъж са усетили магическия ефект на маслото от жожоба, не се съмняват в неговото действие!

Химичен състав

Съставът на масло от жожоба включва аминокиселини и протеин, които по своята структура наподобяват колаген, тоест вещество, което е отговорно за еластичността на кожата.

Маслото има регенериращи, овлажняващи, противовъзпалителни, емолиентни свойства.

Маслото от жожоба съдържа витамин Е, който стимулира регенерацията на кожните клетки и по този начин удължава младостта на кожата.

С какво снабдява организма и какво действие има

Маслото от жожоба помага за изглаждане на бръчките и ефективно се бори със сухата кожа. Съдържа аминокиселина, която наподобява колаген по състав. Този протеин придава еластичност и твърдост на кожата. Съдържа витамин Е във висока концентрация, който е антиоксидант. Той помага за предотвратяване на бръчки. Маслото от жожоба съдържа също и восъчни естери, подобни по състав на човешките кожни мазнини. Следователно, той лесно се абсорбира.

Ефективно защитава кожата и косата от въздействието на ултравиолетовото лъчение, което също помага да се запази младежката кожа, намалявайки риска от стареене. Като цяло маслото от жожоба е много полезно за косата, изглажда люспите й и намалява чупливостта.

Има антибактериален ефект и стимулира регенерацията на кожата, което е полезно при пост-акне и незначителни възпаления. Често маслото от жожоба често е част от лечебните балсами, които се използват при кожни заболявания.

В чистата си форма, поради гъстата си консистенция, маслото от жожоба рядко се използва. Обикновено се добавя към други базови масла – бадемово или от гроздови семки или обогатете козметиката като добавете няколко капки към маски за коса, крем, лосиони.

Вискозното масло от жожоба съдържа вещество, което поддържа еластичността на кожата. Благодарение на това, както и на витамините А и Е, маслото спомага за изглаждането на бръчките. Редовният масаж на зоната около очите с масло от жожоба намалява дълбоките бръчки и премахва малките.

Можете да използвате масло, за да премахнете грима от очите с памучен тампон, потопен в топло масло. По този начин кожата се почиства от козметика и се овлажнява.

Маслото от жожоба има антибактериален ефект, така че помага при възпаления на кожата. Спомага за ускоряване на регенерацията на кожата и намаляване на възможните белези след увреждане на епидермиса. За същата цел се прилага масло върху напукани устни.

За да възстановите сухата и чуплива коса, можете да сресвате косата си няколко пъти седмично с дървен гребен, като върху нея прилагате чаена лъжичка масло от жожоба. Нанасянето на няколко капки масло върху мокра коса ще бъде добра термична защита при оформяне на косата или изглаждане. За кондициониране и по-добро сресване на косата, масло от жожоба се добавя към шампоани и балсами: Около 20 капки на 100 милилитра от продукта.

Добавянето на масло от жожоба към масажни продукти увеличава ефективността на антицелулитния масаж.

Също така това масло намалява чупливите нокти и сухите кожички. За целта втрийте топло масло в върховете на пръстите си, докато се абсорбира.

Маслото е доста гъсто, мазно и наситено. Затова в чистата си форма обикновено се използва само на малки проблемни зони – зоната около очите, люспестите участъци на кожата, напуканите устни, или като маска върху цялото лице за 15 минути, която след това се отмива с вода.

За употреба вместо крем за цялото лице е по-добре да използвате други базови масла или козметика, като ги обогатите с няколко капки масло от жожоба.

Противопоказания

Индивидуалната непоносимост към маслото от жожоба е изключително рядка. Независимо от това, когато го използвате за първи път, е по-добре да проведете тест: поставете капка масло върху китката и оценете състоянието на кожата след половин час. Ако не се появи зачервяване, тогава няма алергия.

Ако чистото масло се използва твърде често върху цялата кожа на лицето, особено ако е мазно, активността на мастните жлези може да се увеличи и да възникне възпаление.

Sale!

Зърнени и мляни

Кимион млян 50g

Original price was: 4.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!
Original price was: 7.99 лв..Current price is: 6.99 лв..
Sale!
Original price was: 3.99 лв..Current price is: 2.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа бяла 250g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 3.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа червена 250g

Original price was: 6.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

За сладкарството

Киноа черна 250g

Original price was: 7.99 лв..Current price is: 5.99 лв..
Sale!

Зърнени и мляни

Кайенски пипер 50g

Original price was: 5.99 лв..Current price is: 4.99 лв..
Sale!

Подправки

Дафинов лист 100g

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 7.99 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!
Cart
Your cart is currently empty.